Welcome to MINISASHA.com | For The Love Of Joy | 0730 575 995 | Livrare gratuita pentru comenzi de la 300 RON (taxa standard de livrare 10 RON)

Povestea noastra

Povestea a inceput pentru ca acum 3 ani s-a nascut Sasha. Racheta noastra. Atunci cand se lanseaza, este greu sa il mai intorci “la baza”. Are atata entuziasm, atata energie, indrazneala, incat e rege in jungla lui. Are, insa, si obiceiul de a incepe atat de multe lucruri, uneori in acelasi timp, incat este greu sa tii pasul.

Ne-am gandit ca poate starea lui este influentata si de jucariile pe care le-a primit de-a lungul timpului, de la noi, familie, prieteni. De cele mai multe ori colorate, zgomotoase, foarte dinamice, cu un rezultat spectaculos generat de simpla apasare a unui buton. O data cu trecerea timpului, citind si cercetand cu mai multa atentie, am descoperit ca jucariile chiar au un impact major asupra comportamentului copilasilor.

 

Se spune ca o jucarie buna este 10% jucarie si 90% copil. Credem cu tarie ca in aceasta era digitala mai exista loc pentru jucariile atemporale, care recompenseaza copiii cu ore de curiozitate, cautari, incercari, descoperiri si mici victorii personale. Jocuri simple, dar interesante, educative, care le stimuleaza creativitatea, prin care isi dezvolta abilitati, fara a-i bombarda cu zgomot si culori tari. 

Copiii care sunt incurajati in jocul imaginativ se dovedesc a fi mai creativi cativa ani mai tarziu, au un vocabular mai bogat, sunt mai putin impulsivi, agresivi si adesea devin lideri in comunitatile lor.

La un moment dat, am inceput sa ne intrebam. Oare noi de ce nu mai suntem asa? Oare de ce ne-am conformat? Unde sunt agitatia, bucuria, nestatornicia in alegeri ori dorinta de neinvins de a incerca altceva si altceva, noi senzatii, experiente?

Am realizat ca “maine” ar putea fi mai frumos daca am fi mai jucausi, mai veseli, mai creatori. Alegand imaginatia. Exersandu-ne propria putere de a transforma lucrurile, de a le face sa prinda viata si de a crea clipe care raman apoi lipite de noi. 

Cu acest gand am pornit Mini Sasha. Un magazin cu jucarii si lucruri utile, atat pentru micuti, cat si pentru parinții care vor ei insisi sa se intoarca “la baza”, la ceva familiar. Care doresc sa ii invete pe copiii caldura lemnului, senzatia diferitelor texturi, de la moliciunea tesaturilor naturale pana la soliditatea metalului.

Sustenabilitate ecologica

Ca si substante organice, regenerabile, materialele naturale sunt biodegradabile si pot fi reciclate. Putem multumi planetei insufland copiilor nostri, inca din primii ani, valoarea durabilitatii. 

Calitati educationale

Cand copiii se joaca, nu sunt doar ocupati, ci si invata. Jucariile sunt perfecte pentru a crea lumi noi de la zero. Acestea pot fi transformate in tot ceea ce un copil isi doreste si ajuta la evolutia lui, de la jocul simbolic simplu pana la jocul imaginativ complex.

Durabilitate si longevitate

Pot rezista ani de joc, cu aceeasi placere, chiar si generatii! O conexiune cu natura prin contactul cu lemnul poate imbunatati starea de bine mentala si fizica. Spatiile de educatie in care predomina materialele naturale au rate crescute de invatare si participare activa a copiilor in activitatile in care sunt angajati.

Promoveaza explorarea senzoriala

Lemnul contine informatii valoroase. Se incalzeste la atingere si se raceste in aer, spre deosebire de plastic, care ramane la aproximativ aceeasi temperatura. Greutatea se schimbă pe masura ce dimensiunea obiectului se schimba, datorita densitatii sale. Micutul tau va experimenta aceasta schimbare de perspectiva si dimensiune intr-un mod tactil.

Promoveaza interactiunea sociala

Simplitatea materialelor naturale permite jocuri de roluri si construirea de comunitati si orase imaginare, sustinand constientizarea spatiala si sociala.

Siguranta

Lemnul este printre cele mai sigure materiale pe care natura le poate oferi copiilor. 

 

Hai sa ne jucam,

Sasha, Diana si Adi

jucarii pentru copii